Haberler

Grip aşısı her yıl yaptırılmalı mı?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, grip aşı hakkında merak edilenleri sizle için anlattı.

Ani başlayan nefes darlığı tedavi edilebilir mi?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, ani başlayan nefes darlığının sebeplerini ve tedavisini sizler için anlattı.

Omicron varyantı ile ilgili bilinmesi gerekenler

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, koronavirüsün Omicron varyantı hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Göğüs ağrısı her zaman kalp hastalıklarının habercisi değildir!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, göğüs ağrısına neden olan durumları tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Zatürre nedir? Akciğerlerimizi nasıl etkiler?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, zatürre sebepleri, semptomları ve aşısı hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Dünyanın cevap aradığı soru: Kovid-19 kendisini yok eder mi?

Japonya’da Kovid-19’un baskın olan delta varyantı üzerine yapılan araştırmada, virüsün mutasyonlar arttıkça çoğalmayı azalttığı ve kendi kendisini yok etme sürecine girdiği tespit edildi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal anlattı

Bu virüs grip belirtileri ile benzerlik gösteriyor!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, grip ile nezle belirtilerini gösteren RSV virüsü hakkında çok önemli bilgiler verdi.

Çocukların bağışıklık sistemi nasıl güçlenir?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, aileler için çocukların bağışıklık sisteminin güçlendirmesiyle ilgili çok önemli bilgiler verdi.

Koronavirüs müyüm yoksa grip mi?

Son dönemde doktorların kapısı, "Koronavirüs müyüm, yoksa grip miyim?" şikayetiyle çalınıyor. Peki, ikisi arasındaki farklar neler?

Koenzim Q10 ne işe yarıyor?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, koenzim Q10’un, fitness tutkunlarından, kalp hastalığı ve kanser için yüksek risk altında olanlara kadar neredeyse herkes için çok faydalı bir destek olduğunu belirtti.

Tüberküloz nasıl bulaşır?

Halk arasında verem hastalığı olarak bilinen tüberküloz tehlikeli bulaşıcı hastalıklardandır. Hava yolu ile bulaşan bu hastalığın detaylarını Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal sizler için anlatıyor.

Alerjinin neden olduğu solunum sistemi hastalıkları

Alerjik hastalıklardan kaynaklı pek çok sağlık sorunu ile karşılaşılabilir. En sık karşılaşılan sağlık sorunları ise solunum sistemi rahatsızlıkları ve cilt...

Alerji olduğunu nasıl anlarsınız?

Alerji her yaşta ve herkeste görülebilen bir sağlık sorunudur. Genetik kaynaklı olsa bile çevresel faktörler ile kendini gösteren alerji kişilerin hayat...

Türkiye’de de giderek yayılıyor! Mutasyonlu virüse karşı çok önemli uyarı…

Çok hızlı yayılan bu virüse karşı uzmanlar şu uyarıyı yaptı; Tek maske yetmez artık çift maske kullanmalısınız…

Anjioödem bir anda sizde görülebilir mi?

Nadir görülen bir hastalık olmakla beraber son zamanlarda hastalarda anjiödem şikayetleri artmıştır. Anjiödem hastalığını ve belirtilerini Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal sizler için derledi

Farkında olmadan koronavirüs geçirdiğimiz nasıl anlaşılır?

Tüm dünyada can kayıplarına neden olan koronavirüs her zaman ağır belirtiler göstermeyebiliyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, koronavürüsün geçirilip geçirilmediğinin nasıl anlaşılacağı konusunda bilgiler verdi.

Covid 19 testim pozitif, şimdi ne yapmalıyım? 10 soru, 10 yanıt...

Türkiye'de her gün on binlerce yeni koronavirüs vakası açıklanıyor. Testi pozitif olan ve özellikle de tedavisi evde devam edecek hastaların kafasında birçok soru işareti var.

Koronavirüs, basite alınacak bir salgın değil

Koronavirüs evrim geçirerek daha tehlikeli bir hale gelecek mi? İlerleyen günlerde çocuk ve gençleri daha fazla mı etkileyecek? Virüse yakalanan bir kişi yeniden hasta olur mu?

Korona enfeksiyonunda beklenen artış

Korona enfeksiyonunda artış beklendiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Tuğçe Hürkal, çok önemli uyarılarda bulundu.

Zatürre ve grip aşısı hakkında merak edilenler: Kimler yaptırmalı?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, zatürre ve grip aşısı hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Dikkat! Her maske sağlıklı değil!

Son Dakika Flaş Haberler - Maske satışlarının serbest olması ile birlikte her yerde maskelerin satılır olduğunu görüyoruz. Peki, her yerde satılan bu maskeler ne kadar sağlıklı? Her maske koruyucu mudur ?

Klima kullanımı koronavirüsün yayılmasına neden olur mu?

Sıcak havaların gelmesiyle klimaların da kullanımı artıyor. Peki evde, arabada ve diğer alanlarda klima kullanımı koronavirüsün yayılmasını tetikler mi? Uzm. Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal, konuyla ilgili merak edilenleri yanıtlıyor.

Uzman doktordan asit yağmurlarından korunmanın yolları

İstanbul’da beklenen asit yağmuru vatandaşlarda tedirginliğe neden oldu. Uzmanlar, asit yağmurundan korunmanın yöntemlerini anlattı. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal,

Zatürre aşısının koronavirüse karşı özel bir koruyuculuğu var mı?

Zatürre aşısı, koronavirüs salgınında gündeme gelen konuların başında geliyor. Aşıyı yaptırmanın koronavirüsten koruyabileceği düşünülüyor. Peki, zatürre aşısı koronavirüsü gerçekten engeller mi? Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal

Zatürre aşısı koronavirüse karşı korur mu?

Zatürre aşısı yaptıranlar korona virüsü hastalığına yakalanır mı? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, canlı yayında corona virüsü (Covid-19) ve zatürre aşısı hakkında merak edilen konulara açıklık getirdi...

Sonbahar alerjisine dikkat! Bu dönemi daha rahat geçirmek için...

Sonbahar aylarında da alerjik hastalığı olanları ilgilendiren bazı değişiklikler meydana geliyor. Havaların serinlemesiyle beraber rüzgarlar ve rutubet bu dönemde yaşanan iklim değişikliğinin önemli özelliklerinden...

Erkekler koronavirüsten daha çok etkileniyor

Koronavirüs 79 binden fazla kişiye bulaşarak İran sınırına yaklaştı. Hastalığa yakalananların büyük bir kısmını ise erkek hastalar oluşturuyor. Erkeklerde ölüm oranı 2.8 iken kadınlarda 1.7 olarak ölçüldü.

Grip miyim, Kovid mi!

Son zamanlarda tüm dünya bu soruya cevap arıyor. Uzm. Dr. Tuğçe Hürkal ise aradaki farkı şöyle açıklıyor: Mevsimsel gripte ateş inatçı değildir. Covid’de ise ateş uzamış ve inatçı bir halde seyreder.

Uzmanından dikkat çeken açıklama! Corona virüse karşı dirençli kan grubu var mı?

Çin’de başlayarak tüm dünyaya yayılan corona virüs etkisini göstermeye devam ediyor. Uzmanlar bağışıklık sisteminin virüse karşı önemli olduğunu belirtti. Vatandaşlar koronavirüs ile ilgili birçok soruya cevap arıyor.

Covid-19 mutasyona uğradı!

Covid-19 virüsünün mutasyona uğrayarak daha kolay bulaşır hale geldiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, mutasyona uğramış olan virüs için ne tür önlemler alınması gerektiğini de açıkladı.

Corona Virüsü ile ilgili doğru bilinen 10 yanlış

Dünyayı tehdit eden koronavirüsten (Covid-19) korkutan haberler gelmeye devam ederken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal virüsle ilgili şehir efsanelerine dikkat çekti...

Kurban Bayramı’nda koronavirüse karşı alınabilecek önlemler neler?

Koronavirüs sürecine denk gelen Kurban Bayramı’nı sağlık açısından değerlendiren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, bayramda herkes tarafından dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Sessiz taşıyıcı nedir? Belirtisiz koronavirüs geçirmiş olabilir miyim?

Son zamanlarda koronavirüs ile ilgili merak edilen sorulardan biri belirtileri... Pekii belirtisiz koronavirüs nasıl olur? İşte yanıtı...

Kuaförlerde yiyecek içecek ikramı olmamalı

Dün itibariyle kuaförler açıldı, ilk randevulara gidilmeye başlandı. Kuaförde fazla kişi olmadığından emin olun, maskenizi çıkarmayın ve yiyecek-içecek tüketmeyin...

Koronavirüs mide bulantısı yapar mı?

Covid-19 belirtileri arasında mide bulantısı var mı? Koronavirüs mide bulantısı yapar mı? Mide bulantısı daha çok hangi yaşlarda görülüyor?

Koronavirüs hakkında doğru bilinen yanlışlar

Koronavirüs vakalarındaki hızlı artış ürkütücü sinyaller verirken, Türkiye ‘yayılma hızı’ dikkate alınarak hazırlanan ve ABD, İtalya ile İspanya’nın başını çektiği haritaya 10. sıradan girdi. Uzmanlar uyarıyor. Salgın 1-2 hafta içinde ‘en üst’ noktayı ...

Gençler bana bir şey olmaz dememeli

İstatistikler koronavirüse yakalananlarda ölüm riskinin yaşlılarda daha fazla olduğunu gösterirken İtalya’da 39 yaşındaki iki gencin hayatını kaybetmesi ’Acaba gençlerde de risk oranı arttı mı?’ sorusunu akıllara getirdi.

Göğüs ağrısı neden olur?

Göğüs ağrısı, göğüs ön duvarında hissedilen, kişide huzursuzluk hissi yaratan ve tıbbi bir destek alma gerekliliğine iten bir his yaratan bir şikayettir. Birçok farklı problem göğüs ağrısına yok açabilir.

Koronavirüs ilaçları neden önemli?

Son günlerde sosyal medyada koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçların etkisiz olduğu ve vatandaşların da bunları kullanmamaları gerektiği üzerine konuşmalar oluyor. Peki koronavirüs ilaçları neden önemli?

Koronavirüs: Nasıl Bulaşır? Gripten Farkı Nedir? Neden Bu Kadar Panik Yarattı?

Koronavirüs, tüm dünyada panik yaratmaya devam ediyor. Bu virüs ile mücadele etmenin yolu ise onu tanımaktan geçiyor. Koronavirüs nasıl bulaşır?

Covid-19’un gençlerde görülme sıklığı nedir, ne kadar arttı?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Tuğçe Hürkal, Covid-19’un gençlerde görülme sıklığı ile dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Koronavirüs kan tahlilinde çıkar mı? Kanda tespit etmek mümkün mü?

Koronavirüs kan tahlilinde çıkar mı? Dr. Tuğçe Hürkal, koronavirüsü kanda tespit etmenin mümkün olup olmadığını açıkladı.

Koronavirüsü yenip taburcu olan hastalar ne yapmalı? Uyku düzeni neden önemli?

Ülkemizde koronavirüsü Covid-19 yenen hastaların sayısı gün geçtikçe artıyor. Peki koronavirüsü yenip taburcu olan hastalar ne yapmalı? Koronavirüsle mücadelede uyku düzeni neden önemli? Saha çalışanı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal,

Çocuklarda koronavirüs belirtileri ve en yaygın görülen semptomlar

Dünyada koronavirüs salgınında her geçen gün hastaların başvuru şikayetleri değişiyor. Peki, çocuklarda koronavirüs belirtileri nelerdir?

Aspergillus (Akciğerde mantar enfeksiyonu) nedir? Belirtileri nelerdir?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal, Formsanté için ’Aspergillus nedir? Belirtileri nelerdir? Neden olur? sorularını yanıtladı.

Alerji tedavi edilir mi?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal cevaplıyor; Alerji tedavi edilir mi? Alerji, vücudun kendi immun sisteminin aşırı çalışması ile oluşan bir hastalıktır.

Astım Nedir? Astım’ın belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?

Astım, nefes kesiyor. Fazla kilo, alerji ve stres ise riski artırıyor. Astımın tedavisini ihmal etmek, hastalığın ilerlemesine neden oluyor... İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal...

Çamaşır yumuşatıcısı ve çamaşır suyu akciğerlere zarar veriyor! Astım ve KOAH riskini artırıyor

Kadınların temizlik takıntısı, hastalığa dönüşüyor. Her eve giren çamaşır yumuşatıcısı ve çamaşır suyu akciğerlere zarar veriyor. Astım ve KOAH riskini artırıyor.

Öksürük nasıl geçer? Öksürüğü kesen tedavi yöntemleri…

Hastalığa yakalandığınızda psikolojik olarak sizi yıpratan hele bir de gıcık olarak tabir edilen şekilde devam ederse iyice bezdiren öksürük nasıl geçer?

Zatürre nedir, neden olur? Zatürre belirtileri ve tedavisi

Akciğer enfeksiyonu olarak bilinen zatürreye, bakteri, virüs ve nadiren parazitler neden oluyor. Hastada solunum yetersizliğine de sebep olan zatürre ölümcül olabilir.

Astım ilaçları bebeğe zararlı mı?

Astım tedavisinde kullanılan ilaçların gebelik ve bebek üzerinde zararlı etki göstermediğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal, asıl korkulması gereken durumun kontrol edilemeyen astım olduğunu belirtiyor.

Öksürük nasıl geçer? İşte öksürüğü kesen tedavi yolları…

Hastalığa yakalandığınızda psikolojik olarak sizi yıpratan hele bir de gıcık olarak tabir edilen şekilde devam ederse iyice bezdiren öksürük nasıl geçer?

Zatülcenp (Plörezi) nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri… Plöriziye sebep olan hastalıklar hangileridir?

En sık görülen göğüs hastalıklarından biri olan, halk arasında "satlıcan hastalığı" olarak da bilinen zatülcenp hastalığı nedir? Hastalığın belirtileri ve tedavi yöntemleri...

Öksürük nasıl geçer? Öksürük tedavisi nasıl yapılır? İşte öksürüğü kesme yolları…

Öksürük özellikle kış aylarında sık sık karşılaşılan ve hayat kalitesini düşüren bir durum.

Zatüre öldürür mü?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal cevaplıyor; Zatüre öldürür mü? Zatüre (pnömoni), akciğer dokusunun iltihabıdır. Yaş ve hastaların diğer hastalıkları ile beraberlik gösterdiğinde ölümcül sonuçlar doğurabilir.

Sedef hastalığı (Psoriasis) nedir? Sedef hastalığının nedenleri, belirtileri ve tedavisi…

Sedef hastalığı (Psoriasis) nedir? Sedef hastalığının nedenleri, belirtileri ve tedavisi… Her yaştan ve cinsten insanı etkileyebilen ama genellikle yetişkinlerde daha sık görülen Sedef hastalığı nedir?

Uçuk neden olur? Belirtileri nelerdir? Uçuk nasıl geçer?

Uçuk dudak çevresinde ve ağız içinde görülebilen, Herpes Simpleks Virus denilen virüsün neden olduğu cilt ve mukozalarda gözlenen içi su dolu keselerden ibaret bulaşıcı bir hastalıktır.

Bal, zencefil öksürüğü tedavi eder mi?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, öksürüklerde kullanılan bal ve zencefil karışımının bazen öksürüğü yumuşattığını fakat hastalığı tedavi etmediğini belirtti.

Astım gebelerde nasıl seyreder, neden önemlidir?

Gebelikte astımı tetikleyen en önemli faktörün reflü ve gribal enfeksiyon olduğunu söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal, gebelerde astımın nasıl seyrettiği hakkında bilgi verdi.

Balgamımda kan var, verem miyim?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal cevaplıyor; Balgamımda kan var, verem miyim? Balgamda kan görmek (hemoptizi) ciddi bir olaydır. Hastanın yaşı kaç olursa olsun mutlaka röntgen ve kan sayımı gerektirir.

Sigarayı bırakmak için, canınız sigara çektiğinde...

Canınız sigara istediğinde yakmadan önce bir bardak süt ya da küçük bir fincan portakal, greyfurt, vişne gibi meyve suyu için

Midyat Devlet Hastanesi’ne Alerji Polikliniği Kuruldu

Mardin Midyat Devlet Hastanesi’ne ’alerji polikliniği’ kuruldu.Poliklinik sayesinde hastalıkların teşhis ve tedavisi kolaylaşacak.

Öksürük neden olur? Öksürüğe ne iyi gelir nasıl geçer?

Öksürük neden olur? Öksürüğe ne iyi gelir nasıl geçer? Üç haftadan fazla geçmeyen öksürük varsa bu hastalıkları işaret ediyor olabilir!

Geçmeyen öksürüğü ciddiye alın

Kimimiz geçirdiğimiz ufak tefek soğuk algınlıklarından kimimizse sigara içtiğimiz için öksürüyoruz.

Sigarayı bırakmak isteyenlere tavsiyeler

"Her sigaranın sadece yarısını için, ilk sigarayı yakmayı bir saat geciktirin"